تقابلي که امروز ما از جنس سران قوا در کشور ميبينيم يک بحث کليشهاي و دامنه دار است که بالاخره در يک ايستگاه متشنجتر گشت. شايد قبل از آنکه نکته اي بيان شود يک بازخواني چند باره از بيانات ارزشمند رهبر معظم انقلاب به عمق مطلب بيافزايد و تاييدي بر اين نوشته شود.
از زماني که دشمن اختلاف قوا را به عنوان يک شاخص مهم جهت ارزيابي راهبردهاي بکار گرفته در مقابل ايران، تلقي نمود، رهبر معظم انقلاب با هوشياري و بصيرت بالا اين نکته را درک نمودند و به عنوان يک اصل اساسي، در وهلههاي مختلف جهت هوشياري مسئوولان بيان داشتند.
ايشان در ديدار با نمايندگان مجلس نهم در خرداد ماه امسال به مطرح کردن بحث وحدت و عدمن اختلاف ، آنها را دعوت به همدلي و هماهنگي با خود و ساير مسئولان کشور نمودند:
"...اين اتحاد بايد وجود داشته باشد. بايد در جهت مصالح عاليهى كشور، بين دستگاهها همدلى وجود داشته باشد؛ اين بايد بروز كند. البته همه هم همين را ميگويند. يك وقتى يك نفرى با عصبانيت داشت از يك چيزى دفاع ميكرد، يك نفر به او گفت آقا حالا چرا عصبانى ميشوى؟ با همان عصبانيت داد كشيد: من عصبانى نيستم! حالا از اطراف - از دو طرف هم نميشود گفت - بعضى دائم دم از اتحاد هم ميزنند، اما در عين حال باز نشانهها و نمونههاى تفرق گاهى ديده ميشود. من خواهش ميكنم به اين مسئله توجه كنيد؛ هم در درون مجلس بين خود دوستان كه در مجلس هستيد، هم در بين مجلس و قواى ديگر - قوهى مجريه و قوهى قضائيه - اين اتحاد و اتفاق را حفظ كنيد و بدانيد كه اين ملت، اين كشور، اين نظام، اين جهتگيرى، بشارت دادهى به توفيق و پيروزى است؛ اين لطف خداست، سنتهاى الهى اين را اقتضاء ميكند."
ايشان همچنين در اين زمينه در آعاز هفته دولت در ديدار با رييس جمهور و هيئت دولت اين مساله را به صراحت بيان مي کند:
"مسئلهى وحدت و انسجام ملى هم به نظر من چيز خيلى مهمى است؛ كه ما حالا اينقدر اين قضيه را تكرار كرديم كه كأنه الفاظ دارد خاصيتهاى خودش را در افادهى معنا از دست ميدهد! ما بايد همه يك حرف بزنيم. مسئولين بايد جهتگيرىها را دقيق و منطبق بر يكديگر قرار بدهند؛ اين به عهدهى همه است. تقصيرها را هم گردن يكديگر نيندازيم. اينكه بگوئيم آقا ما ميخواهيم فلان كار را بكنيم، نميگذارند؛ يا فلان كار را كرديم، جلويش را گرفتند؛ يا فلان تصميم را گرفتيم، اقدام نكردند، انجام ندادند - كه قواى مختلف و بخشهاى مختلف به همديگر بگويند - اين را كسى قبول نميكند. بالاخره حوزههاى مسئوليت، مشخص است؛ يكى بايد قانون بگذارد، يكى بايد اجرا كند، يكى سياستها را تنظيم كند، يكى عملياتى كند. همه بايد با هم هماهنگ عمل كنند. ما نبايد تعامل قوا با يكديگر را دستكم بگيريم. البته مخاطب اين حرف، فقط قوهى مجريه نيست؛ قوهى قضائيه و قوهى مقننه هم مخاطب اين قضيهاند؛ دستگاههاى گوناگون اجرائى هم كه داخل دولت نيستند - مثل نيروهاى مسلح و ديگران - داخل در همين خطابند. همه بايد به اين معنا توجه كنند.
رهبر معظم انقلاب در ديدار امسال دانش آموزان و دانش جويان به مناسبت 13 آبان، تاکيدي فزونتر بر وحدت و همدلي داشتند که اين ديدار چندي بعد از اوج گيري اختلافات بين مسئوولان و نامه نگاريهاي پس از آن انجام شد. ايشان در اين ديدار چنين مي فرمايد:
"اختلافات مضر است. هم اختلافات بين مسئولين مضر است؛ هم بدتر از آن، كشاندن اختلاف ميان مردم مضر است. اين را من به مسئولين، به رؤساى محترم هشدار ميدهم. من از رؤساى قوا حمايت كردم، باز هم حمايت ميكنم - مسئولند، بايد كمكشان كرد - اما به آنها هشدار ميدهم، مراقب باشند. نه اينكه اين نامهنگارىها خيلى مهم باشد؛ نه، صد تا نامه بنويسند؛ كار خودشان را بكنند، اختلافات را به ميان مردم نكشانند، چيزهاى جزئى را مايهى جنجال و هياهو و استفادهى تبليغاتى دشمن و خوراك تبليغاتى راديوهاى بيگانه و تلويزيونهاى بيگانه نكنند، صد تا نامه بنويسند؛ نامه اهميتى ندارد. مهم اين است كه همهى ما بدانيم مسئوليتى داريم، همهى ما بدانيم موقعيت حساسى داريم."
شاه بيت سخنان ايشان در اين ديدار اين قسمت انتهايي سخنان ايشان بود که فرمودند: "اختلافات را نبايد علنى كرد؛ اختلافات را نبايد به مردم كشاند؛ احساسات مردم را نبايد در جهت ايجاد اختلاف تحريك كرد. از امروز تا روز انتخابات، هر كسى احساسات مردم را در جهت ايجاد اختلاف به كار بگيرد، قطعاً به كشور خيانت كرده."
پس از اين سخنراني ها با نامه نگاري، لبيک گويان هريک از سران قوا بر وحدت بين القوا تاکيد نمودند ولي چيزي نگذشت باز اين اختلافات بر سر مسايلي مانند عزل و نصب مرتضوي يا هدفمندي يارانه ها و بسياري از مسايل ديگر، از سر گرفته شد که مجدد رهبري در جلسات مشترک آن ها را به همدلي دعوت نمودند تا اينکه ديروز اين اختلافات به منصه بروز رسيد و چيزي را براي اثبات وجود وحدت، باقي نگذاشت.
نکاتي که در اين زمينه براي مسئوولان بسيار مهم مي باشد اين است که:
1- در آستانه انتخابات رياست جمهوري92 وجود اين اختلاف ها قطعاً چيزي جزء تامين خوراک فکري و عملي براي حضور دشمن در اين فضا را در بر نخواهد داشت. دشمني که محيط داخلي را با ذره بين هاي قوي خود رصد مي کند و از کوچکترين نکته بيشترين بهره ممکن را مي برد. امروز توجه به رسانههاي بيگانه و بنگاههاي خبرپراکني دشمنان نظام، اين را به اثبات ميگذارد که هيچ کس جزء آنها از اين موضوع اختلاف، خرسند نمي شوند. اين را رهبر معظم به خوبي تاکيد نمودند. ولي نه تنها توجه اي به اين موضوع نشد بلکه حب جاه و مقام و دنياطلبي هاي جاه طلبانه باعث فراموشي اين نکته از سوي مخاطبان اصلي آن شد.
2- مجلس و دولت محل مناقشات شخصي سران قوا نيست و کشاندن اين اختلافات شخصي به مجلس يا دولت قطعاً نتيجه اي جزء اجحاف بزرگ در حق مردم در بر نخواهد داشت. مردمي که پابه پاي انقلاب پيش رفتند و با آراي خود چنين مسوولان را بر اريکه قدرت نشاندند تا به خوبي مدافع حقوق آنها باشند، ولي ديروز همه چيز مطرح شد الا حقوق ملت!!! مجلسي که به قول يکي از نمايندگانش هردقيقه اش 15 ميليون هزينه دربردارد ، از اولين ساعات کاري روز، شروع و تا بعداظهر ادامه مي يابد چه هزينه هنگفتي را بيهوده به باد ميدهد و در اوج ادعا و دينداري، اصلاً توجهاي به اين مورد نمي شود. حال با اين هزينه در کشور چه مي شود انجام داد که آن را فداي امور شخصي خود نموده اند؟
3- همچنين اين اختلاف افکني ها در بين قوا، اين را ثابت ميکند که ملت به فراموشي سپرده شده اند. مساله اي که امروز مهم است، وجود ضعف توان اقتصادي در دهکهاي پايين جمعيت است. امروز مسئوولان نه تنها دغدغه حل اين مسايل را ندارند بلکه در پي کش مکشهاي سياسي و خرج بيتالمال در راه رسيدن به مقاصد خود هستند. اين هزينه گزاف که در اين مجلس صرف اين جلسات بيهوده مي گردد و هزينه ساعاتي که دولتمردان ما بر سر تهيه اکاذيب و مسايل بچه گانه صرف مي کنند را در راه تقويت بنيه اقتصادي قشرهاي ضعيف به کار مي بردند شايد ديگر مساله اقتصادي وجود نداشت.
4- اتفاقات ديروز مجلس اين را به اثبات رساند که هياهوهاي جنجالي از تاثير قطعي تحريم در کشور يک بلوف سياسي است که دائماً از زبان برخي مسئولان شنيده مي شود. مساله اقتصادي ما اگر نگوييم تماماً، قسمت اعظم آن را اين سوء تدبيرها و کژکاريهاي مديريتي امروز مسئولان ما در بر گرفته است. امروز صحبت و شعار و توجيههاي نابخردانه، قابل قبول ملت نيست. چيزي که امروز مهم است وجود عمل مي باشد. اگر شرايط نظام قابل درک براي مسوولان بود امروز اين شرايط به وجود نمي آمد.
5- ديروز برآيند مثبتي مشاهده نگشت بلکه وضعيت ديروز کشور را امروز چالشي تر نمود چرا که نه خواسته نمايندگان- که عزل مرتضوي بود- محقق شد نه با استيضاح، توانستند به خواسته سقوط حدنصاب کابينه دولت نايل شوند بلکه تنها وزير کاري عزل شد که شايد نياز به آن با وجود 4 ماه مانده به انتخابات احساس مي شود نه تنها وي بلکه عزل هر وزير ديگر نيز يک امر ناپخته در اين فضاي کنوني است. انتخاب وزير مجدد بازهم مناقشهاي را ايجاد خواهد نمود و وقت و هزينه را به سوي مسايل دست چندم مي کشاندکه شايد عدم توجه به آن بهترين راه حل باشد .
6- امروز افکار مسئولان بايد در اوج هماهنگي باشد. چرا بايد پيام هايي از اين رفتار به دشمن برسد که «بله، محاسباتتان درست است»! امروز اين درک بايد براي مسوولان ما ايجاد شده باشد که همه يک دشمن واحد به نام نظام سلطه جهاني دارند که با تمام قوا و به قول خودشان با تمام گزينه ها در مقابل نظام جمهوري اسلامي ايستاده است! امروز اين درک بايد براي مسوولان نظام ايجاد شود که ما در يک جنگ تمام عيار قرار داريم و بايد وحدت چون 8 سال دفاع مقدس فراهم شود و پشت سر ولايت از نظام و ملت خود دفاع کنند و نه در کرسي قدرت خود بي محابا بر سر جدالهاي شخصي بر اختلاف افکني ها بتازند.
انتهاي پيام/